Ny vd tillsatt

Envirologic’s rekrytering av ny VD har slutförts.

Styrelsen i Envirologic har utsett Johan Wennerberg till ny VD i syfte att accelerera den planerade strategiska marknadsexpansionen i Europa.

”Jag är glad över att kunna presentera Johan Wennerberg som ny VD. Att rekrytera en ny VD med tydlig profil inom marknad och tillväxt är ett naturligt led i Envirologic’s expansionsplan. Johan har den erfarenhet och kompetens som behövs för att leda företaget in i nästa utvecklingsfas”, säger styrelseordförande Leif Glantz.

Johan Wennerberg har bred teknisk bakgrund och lång erfarenhet av affärsutveckling och försäljning från tidigare roller som Produktchef, Teknisk Chef och VD i svenska och utländska teknikbolag. Han kommer närmast från en tjänst som General Manager för Andritz Technologies AB och har dessförinnan varit VD för SolarWave AB, bl. a. med uppgift att bygga distributörsnätverk och etablera dotterbolag i tillväxtmarknader.

”Jag ser verkligen fram emot arbetet på Envirologic. Företaget är en ledande global leverantör av automatiserade tvättlösningar för svåra arbetsmiljöer och våra produkter har tydlig kundnytta. Vi börjar nu skörda framgångarna av många års teknisk utveckling, entreprenörskap och drivkraft och jag är stolt över att få möjlighet att leda den tillväxtresa vi står inför”, säger Johan Wennerberg.

Nuvarande VD Jan Sandberg, som är en av företagets grundare, kommer att stanna kvar i verksamheten och lägga fullt fokus på att hålla företagets tekniska utveckling i framkant, bl.a. för att finna nya branscher för Envirologic att växa i.

”Det här är en chans för mig att ge företaget full valuta av det jag verkligen brinner för. Jag har lång erfarenhet av automatiserad högtryckstvättning och vill utnyttja den för att vidga verksamheten och automatisera även utanför grisproduktion”, säger Jan Sandberg.

Johan Wennerberg tillträder tjänsten 1 januari 2020. Fram till dess kommer
Jan Sandberg att sköta uppdraget som tidigare.

                                                                                            Leif Glantz, Styrelseordförande Envirologic AB

Social