EVO Cleaner städar Uppsala

Den 30 till 31 augusti kommer det världsledande Uppsalaföretaget Envirologic att, tillsammans med Uppsala kommun, ge sig på att ta bort intrampat tuggummi i centralpassagen.

Att tillsammans med Uppsala kommun få vara med och påverka vår stadsmiljö känns extra kul och viktigt för oss, säger VD Jan Sandberg. Vi är ett genuint Uppsalaföretag som i år firar 20 år och vill som sådant visa upp ett representativt Uppsala som vi är stolta över. Vi har ofta utländska gäster som företag kopplas vi ihop med staden, fortsätter Jan. Dessutom bor de flesta som jobbar i Envirologic också i stan och vill ha en bra närmiljö.

Vår förhoppning med testet är att vår tvättrobot kan få bort tuggummit som sitter otroligt hårt fast i underlaget. Kan vi lyckas med det innebär detta ett renare, snyggare och mindre nedskräpat Uppsala och i förlängningen också en sänkt renhållningskostnad. Samtidigt får vi en trevligare stad att visa upp.

Viktigt är att vi också kommer att underlätta arbetsmomentet som är tufft. Det ger en hållbar arbetsmiljö för Uppsala kommuns anställda, avslutar Jan.

Social