Ny vd tillsatt

Envirologic’s rekrytering av ny VD har slutförts.

Styrelsen i Envirologic har utsett Johan Wennerberg till ny VD i syfte att accelerera den planerade strategiska marknadsexpansionen i Europa.

”Jag är glad över att kunna presentera Johan Wennerberg som ny VD. Att rekrytera en ny VD med tydlig profil inom marknad och tillväxt är ett naturligt led i Envirologic’s expansionsplan. Johan har den erfarenhet och kompetens som behövs för att leda företaget in i nästa utvecklingsfas”, säger styrelseordförande Leif Glantz.

Johan Wennerberg har bred teknisk bakgrund och lång erfarenhet av affärsutveckling och försäljning från tidigare roller som Produktchef, Teknisk Chef och VD i svenska och utländska teknikbolag. Han kommer närmast från en tjänst som General Manager för Andritz Technologies AB och har dessförinnan varit VD för SolarWave AB, bl. a. med uppgift att bygga distributörsnätverk och etablera dotterbolag i tillväxtmarknader.

”Jag ser verkligen fram emot arbetet på Envirologic. Företaget är en ledande global leverantör av automatiserade tvättlösningar för svåra arbetsmiljöer och våra produkter har tydlig kundnytta. Vi börjar nu skörda framgångarna av många års teknisk utveckling, entreprenörskap och drivkraft och jag är stolt över att få möjlighet att leda den tillväxtresa vi står inför”, säger Johan Wennerberg.

Nuvarande VD Jan Sandberg, som är en av företagets grundare, kommer att stanna kvar i verksamheten och lägga fullt fokus på att hålla företagets tekniska utveckling i framkant, bl.a. för att finna nya branscher för Envirologic att växa i.

”Det här är en chans för mig att ge företaget full valuta av det jag verkligen brinner för. Jag har lång erfarenhet av automatiserad högtryckstvättning och vill utnyttja den för att vidga verksamheten och automatisera även utanför grisproduktion”, säger Jan Sandberg.

Johan Wennerberg tillträder tjänsten 1 januari 2020. Fram till dess kommer
Jan Sandberg att sköta uppdraget som tidigare.

                                                                                            Leif Glantz, Styrelseordförande Envirologic AB

EVO Cleaner städar Uppsala

Den 30 till 31 augusti kommer det världsledande Uppsalaföretaget Envirologic att, tillsammans med Uppsala kommun, ge sig på att ta bort intrampat tuggummi i centralpassagen.

Att tillsammans med Uppsala kommun få vara med och påverka vår stadsmiljö känns extra kul och viktigt för oss, säger VD Jan Sandberg. Vi är ett genuint Uppsalaföretag som i år firar 20 år och vill som sådant visa upp ett representativt Uppsala som vi är stolta över. Vi har ofta utländska gäster som företag kopplas vi ihop med staden, fortsätter Jan. Dessutom bor de flesta som jobbar i Envirologic också i stan och vill ha en bra närmiljö.

Vår förhoppning med testet är att vår tvättrobot kan få bort tuggummit som sitter otroligt hårt fast i underlaget. Kan vi lyckas med det innebär detta ett renare, snyggare och mindre nedskräpat Uppsala och i förlängningen också en sänkt renhållningskostnad. Samtidigt får vi en trevligare stad att visa upp.

Viktigt är att vi också kommer att underlätta arbetsmomentet som är tufft. Det ger en hållbar arbetsmiljö för Uppsala kommuns anställda, avslutar Jan.

Ny webbplats

Ny webbplats

 
 
Nu lanserar vi vår webbplats även på engelska – välkommen in!
 
I arbetet med att ta fram den engelska sidan, har vår utgångspunkt varit att läsarna snabbt ska hitta till våra produkter. Det medförde även lite förändringar på vår svenska sida.
Vi har placerat Google translate högt upp för att underlätta för användare som inte är engelsktalande. I övrigt har vi ett innehåll som är strukturerat utifrån målgruppernas behov och en webb som anpassar sig efter din skärm.
 
Hoppas att du gillar den, vi gör det
Tack alla

Tack alla

 

Tack alla som firade med oss på årets grisstämma i Skövde.

Vi vill också rikta ett stort grattis till alla er som kämpat hårt under året och där med placerat er på årets topplista för bästa slaktsvin-, smågris- och livsvinsproducent.

Det gläder oss att se att majoriteten av er använder en tvättrobot från oss. Den som gör skitjobbet medan ni kan göra annat. EVO Cleaner ger er förutsättningarna för ett hälsosamt liv, en hållbar ekonomisk tillväxt samt en ökad produktivitet.

Häromveckan fick vi en härlig kommentar på Instagram från en EVO Cleaner-användare ”Vi har nästan slutat eftertvätta! -de är riktigt gött”.

Vill du också ha det gött? Hör av dig eller träffa oss i Borgeby.

Ny expertis på Envirologic

Ny expertis på Envirologic

I vårat nyhetsbrev den 3 maj kunde ni ta del av att vi anställt vår första heltidsanställda support-tekniker, Jocke. Detta är en av våra senaste satsningar för att kunna erbjuda våra kunder ännu bättre support.

Jockes uppgifter är bland annat att övervaka robotarna digitalt. Han kan via datorn se när en robot larmar, mängden larm, vilken typ av larm och vidta eventuella åtgärder. Tanken med tjänsten är att vi, tack vare ständig övervakning, kan vara mer förberedda och således vara snabbare på att ge våra kunder en bra support.

Förutom att övervaka robotar så är Jocke en av dem som ansvarar för inkommande supportsamtal, samt gör uppstarter av nya robotar.

Jocke kommer från Blomstermåla i Småland och har tidigare arbetat på en fabrik som tillverkar elmotorer. När flickvännen Sanna började studera i Uppsala följde Jocke med och sökte tjänsten hos oss. Jocke gillar utmaningar och tyckte tjänsten lockade då det både var ett helt nytt område för honom, samt verkade spännande.

För att inte missa nästa nyhetsbrev, maila Elin redan nu. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Tid att torka

Tid att torka

I Grisföretagarna nr 3, 2019 i artikeln Upptorkning av stallet ger säker vinst - varje gång beskriver Anders Peter Andersen, grisrådgivare på det danska bolaget LMO att en av de bortglömda stressfaktorerna i tillväxtstallet är fuktiga ytor, som gör att grisarna fryser och behöver använda mer energi till att behålla värmen.

Det leder i sin tur medför att grisarna spenderar mer energi på att hålla värmen istället för att växa. Att då ge grisarna de bästa förutsättningarna för att växa, inte kyss ned och bli mottagliga för sjukdomar är att torka upp stallet innan. På bilden i artikeln ser ni vår EVO Cleaner som ger även de bästa förutsättningarna för både grisar och de människor som arbetar med tvätt. Att investera i en EVO Cleaner skapar förutsättningarna för en längre torktid innan grisarna kommer in i stallet: Det är medför en investering som hämtas hem i att både djur och i människors hälsa blir bättre. I artikeln beskrivs en besparing på att stallet är torrt innan grisarna kommer in på 40 000 kr, lägg där till att besparing på mantimmar för tvätt, minskad omsättning på personal och där medarbetarna får en bättre hälsa och kan använda tiden på djur, stall och gård istället för tvätt.

Image

Adress

Envirologic AB
Söderforsgatan 1
752 28 Uppsala